Idag är det måndagen den 4 juli svenskagermanenglish
Turbokalk
Björka Mineral AB
S 705 97 Glanshammar
Sweden

info@turbokalk.se

TURBOKALK

Tips för gräsmattan

Lawn

På denna sidan har vi samlat lite enkla tips på hur man lyckas med sin gräsmatta. En tät och grön gräsmatta är inte bara vacker att se på, den är också tåligare att gå på och håller sig mer naturligt fri från ogräs.

Turbokalk
Turbokalka minst tre gånger under säsongen, helst varje månad. Kalka när marken är fuktig, men gräset torrt. Det kan vara lämpligt att kalka i samband med vattning.

Dressa
Dressa med en blandning av 1 del mull och 5 delar dressand. Använd en sopkvast för att få ner sanden i gräsmattan. Lämplig tid är i början eller i slutet av sommaren.

Vertikalskärning.
Skär när gräset har börjat växa ordentligt. Vertikalskärning luftar gräsmattan och ger en tätare matta. Det stimulerar skottbildningen och underlättar tillförseln av vatten och luft till rötterna.

Luftning
När gräsmattan blivit hårt packad av till exempel hård belastning kan den behöva luftas. Använd en grep och gör 1 dm djupa hål.

Klippning
Klipp regelbundet och ofta så får du en tät gräsmatta där ogräs inte trivs. Vassa knivar ger renare snittyta på grässtrået och minskar risken för sjukdom.

Vattning
Vattna på kvällen eller tidigt på morgonen när avdunstningen är som minst. En etablerad gräsmatta mår bäst av att vattnas rikligt, motsvarande 20 mm regn och bara vid behov.

This page is not available in english

Diese Seite ist nicht verfügbar auf Deutsch